This is a test. Test! Consider yourself tested.

7 Bullets install Issue...

For gameplay advice and broader discussion of single-player Unreal including custom maps, mods and mutations that alter the game.

Moderators: ividyon, Semfry, zYnthetic

Yhe1
Skaarj Warrior Skaarj Warrior
Posts: 63
Joined: 14 Oct 2009, 08:20

Subject: 7 Bullets install Issue...

Post Posted: 28 Jan 2012, 20:28

Hello, I've just downloaded sevenbullets121full file, and I noticed that 7 bullets is in it's own folder with a 7bullets.ini file. The problem is that when I run the game using the shortcut, all my colors look very light and washout. I have an older version of 7 bullets when it was not in its own folder, and the colors are fine. So I think that there is something in 7 bullets.ini that is causing my colors to look wash out. My question is that is there a way I can run 7 bullets 1.21 but with my own configuration file? Thanks much

User avatar Buff Skeleton
>:E >:E
Posts: 4069
Joined: 15 Dec 2007, 00:46

Subject: Re: 7 Bullets install Issue...

Post Posted: 28 Jan 2012, 20:47

You probably just need to copy the settings for whichever render device you use from your standard UnrealTournament.ini to the other .ini and ensure it is set to use the same device. So if you're using OpenGL, for example, ensure that

[Engine.Engine]
GameRenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice

is set, and that your settings under

[OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice]

are copied to the new file.
Image

Yhe1
Skaarj Warrior Skaarj Warrior
Posts: 63
Joined: 14 Oct 2009, 08:20

Subject: Re: 7 Bullets install Issue...

Post Posted: 28 Jan 2012, 21:25

Ok, I tried that. The color now look right in the Intro screen, but now UT crashes when I go to start new game.

Let me post the configs:

7bullets ini default:

[OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice]
Translucency=True
VolumetricLighting=True
ShinySurfaces=True
Coronas=True
HighDetailActors=True
DetailTextures=True
TruFormMinVertices=0
TruFormTessellation=3
UseTruForm=False
ZRangeHack=False
AAFilterHint=0
NumAASamples=0
UseAA=False
RequestHighResolutionZ=True
MaskedTextureHack=True
SmoothMaskedTextures=False
FrameRateLimit=200
SwapInterval=-1
UseVertexProgram=False
UseCVA=False
UseMultiDrawArrays=False
TexDXT1ToDXT3=False
DynamicTexIdRecycleLevel=100
CacheStaticMaps=False
UseTexPool=True
UseTexIdPool=True
UseSSE2=True
UseSSE=True
BufferTileQuads=False
BufferClippedActorTris=True
SinglePassDetail=False
SinglePassFog=False
ColorizeDetailTextures=False
DetailClipping=False
UseDetailAlpha=True
DetailMax=0
RefreshRate=0
MaxTMUnits=0
NoFiltering=False
NoMaskedS3TC=False
MaxAnisotropy=0
UseTNT=False
Use16BitTextures=False
UseS3TC=True
UseAlphaPalette=True
AutoGenerateMipmaps=False
UseTrilinear=True
UsePrecache=False
AlwaysMipmap=False
ShareLists=False
UsePalette=False
UseMultiTexture=True
UseBGRATextures=True
UseZTrick=False
MaxLogTextureSize=8
MinLogTextureSize=0
MaxLogVOverU=8
MaxLogUOverV=8
OneXBlending=False
GammaCorrectScreenshots=True
GammaOffsetBlue=0.000000
GammaOffsetGreen=0.000000
GammaOffsetRed=0.000000
GammaOffset=0.200000
LODBias=0.000000
DescFlags=0
Description=



My UT config:

[OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice]
Translucency=True
VolumetricLighting=True
ShinySurfaces=True
Coronas=True
HighDetailActors=True
DetailTextures=True
TruFormMinVertices=0
TruFormTessellation=3
UseTruForm=False
ZRangeHack=False
AAFilterHint=0
NumAASamples=0
UseAA=False
RequestHighResolutionZ=True
MaskedTextureHack=False
FrameRateLimit=60
SwapInterval=-1
UseVertexProgram=False
UseCVA=False
UseMultiDrawArrays=False
TexDXT1ToDXT3=False
DynamicTexIdRecycleLevel=100
CacheStaticMaps=False
UseTexPool=True
UseTexIdPool=True
UseSSE=True
BufferTileQuads=False
BufferClippedActorTris=True
SinglePassDetail=False
SinglePassFog=False
ColorizeDetailTextures=False
DetailClipping=False
UseDetailAlpha=True
DetailMax=0
RefreshRate=0
MaxTMUnits=0
NoFiltering=False
NoMaskedS3TC=False
MaxAnisotropy=0
UseTNT=False
Use16BitTextures=False
UseS3TC=False
UseAlphaPalette=False
AutoGenerateMipmaps=False
UseTrilinear=False
AlwaysMipmap=False
ShareLists=False
UsePalette=False
UseMultiTexture=True
UseBGRATextures=False
UseZTrick=False
MaxLogTextureSize=8
MinLogTextureSize=0
MaxLogVOverU=8
MaxLogUOverV=8
OneXBlending=False
GammaCorrectScreenshots=False
GammaOffsetBlue=0.000000
GammaOffsetGreen=0.000000
GammaOffsetRed=0.000000
GammaOffset=0.000000
LODBias=0.000000
DescFlags=0
Description=
NoAATiles=True
SmoothMaskedTextures=False
SceneNodeHack=True
UseFragmentProgram=False
UseSSE2=True
UsePrecache=False

If someone can look into it, it would be great. Thanks

User avatar UBerserker
Nali Priest Nali Priest
Posts: 7593
Joined: 11 Nov 2007, 21:00
Contact:

Subject: Re: 7 Bullets install Issue...

Post Posted: 28 Jan 2012, 22:43

This sounds strange. My installation of 7B makes use of the normal UT folders (and it's the last version too and even if it's not true how can I check it?).
Image

Yhe1
Skaarj Warrior Skaarj Warrior
Posts: 63
Joined: 14 Oct 2009, 08:20

Subject: Re: 7 Bullets install Issue...

Post Posted: 28 Jan 2012, 22:52

1.21 is the last version, correct? I have one that makes use of the normal UT folders too, but that one seems to be an older version

User avatar shawnd123
Skaarj Lord Skaarj Lord
Posts: 240
Joined: 29 Oct 2009, 04:07
Location: That one place

Subject: Re: 7 Bullets install Issue...

Post Posted: 30 Jan 2012, 05:26

The version I have is "sevenbullets-121-full.zip" I'm pretty sure that's the latest one and it also makes use of normal UT folders.
I usually start up 7 Bullets from Oldskool, and it works just fine for me.
Image Image

Yhe1
Skaarj Warrior Skaarj Warrior
Posts: 63
Joined: 14 Oct 2009, 08:20

Subject: Re: 7 Bullets install Issue...

Post Posted: 31 Jan 2012, 04:51

shawnd123, where did you get your version? The version I have have the same name as your, but the readme said to use the batch file or shortcut to start it. Thanks.

User avatar shawnd123
Skaarj Lord Skaarj Lord
Posts: 240
Joined: 29 Oct 2009, 04:07
Location: That one place

Subject: Re: 7 Bullets install Issue...

Post Posted: 31 Jan 2012, 16:28

Here ya go: http://www.mediafire.com/?fwaye5mnsggr3qe
This also has a batch file, but can also be launched with Oldskool.
And here is version of Oldskool that I am using: http://www.gamefront.com/files/20274433 ... 30full_zip
Also, don't forget to download and install all of the Unreal Tournament Bonus Packs 1-4, which can easily be found at FilePlanet.

If 7Bullets still doesn't work for some odd reason, I would recommend a fresh re-installation of UT, then installing the files mentioned above. Sometimes files gather up for me and conflict with each other, which is really strange.
Image Image

Yhe1
Skaarj Warrior Skaarj Warrior
Posts: 63
Joined: 14 Oct 2009, 08:20

Subject: Re: 7 Bullets install Issue...

Post Posted: 01 Feb 2012, 08:17

I have another version of seven bullets called 7bullets-zip.zip. I play single player only, is the necessary to get the 1.21 version?

User avatar shawnd123
Skaarj Lord Skaarj Lord
Posts: 240
Joined: 29 Oct 2009, 04:07
Location: That one place

Subject: Re: 7 Bullets install Issue...

Post Posted: 01 Feb 2012, 16:51

7bullets-zip.zip seems to be an older version. I would recommend getting the latest version just to be sure (I only play single player as well).
If you don't want to download 121, then install oldskool230full, then try launching 7bullets from Oldskool (don't forget to go to the mods menu and "enable oldskool amp'd"). If the campaign doesn't even appear in the "New Single Player Game" Menu, then you'll probably need to update your version of 7B, as well as making sure you have all 4 UT Bonus Packs installed.
Image Image

Yhe1
Skaarj Warrior Skaarj Warrior
Posts: 63
Joined: 14 Oct 2009, 08:20

Subject: Re: 7 Bullets install Issue...

Post Posted: 02 Feb 2012, 05:15

I guess the question I want to ask is: is there a way to play 1.21 but without using the settings from 7bullets. ini?

User avatar shawnd123
Skaarj Lord Skaarj Lord
Posts: 240
Joined: 29 Oct 2009, 04:07
Location: That one place

Subject: Re: 7 Bullets install Issue...

Post Posted: 02 Feb 2012, 05:25

Ah. Actually, I don't even think the 7bullets.ini should be touched, but perhaps I am wrong about that. Launching 7B from Oldskool usually sticks with the settings used in the original .ini settings. The graphics/sound driver and the like should all be the same as what is selected within the original UT .ini.
Image Image

User avatar Delacroix
News Editor News Editor
Posts: 828
Joined: 21 Dec 2007, 17:22
Location: Poland.ut3

Subject: Re: 7 Bullets install Issue...

Post Posted: 02 Feb 2012, 05:36

I didn't use 7bullets.ini. I just dissected the archive putting u's and int's in System, unr's into Maps and so on. 7B was perfectly launchable from OldSkool and with the latest Dohnal OpenGL tweaked to the max it looked just fine.
Image
I am the Unreal archivist and historian. If you have something from the past of Unreal that I don't have, do tell.

User avatar shawnd123
Skaarj Lord Skaarj Lord
Posts: 240
Joined: 29 Oct 2009, 04:07
Location: That one place

Subject: Re: 7 Bullets install Issue...

Post Posted: 02 Feb 2012, 05:46

Oh! Thanks for mentioning that Delacroix!
Perhaps you don't have the most recent OpenGL driver?
Here: http://www.cwdohnal.com/utglr/
And max settings for the renderer: http://forums.beyondunreal.com/showthread.php?t=160250
Image Image

User avatar Rob_KC
Skaarj Scout Skaarj Scout
Posts: 15
Joined: 02 Feb 2011, 17:55

Subject: Re: 7 Bullets install Issue...

Post Posted: 09 Feb 2012, 15:21

I think the download link is down. Anywhere else we can download this?

Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests